Ontwikkeling & integratie

Terug naar overzicht

Van PSD naar HTML

Wil je een design voor een app, website of webshop laten omzetten naar bruikbare code? Het ontwerpen van een user interface is één ding, deze in een website of app implementeren is een vak apart. Wanneer jij ons een PSD (Photoshop) bestand (of iets vergelijkbaars) aanlevert, zorgen wij voor professionele en bruikbare code om in je product te gebruiken.

Restyles tovert ieder ontwerp vakkundig om naar HTML, CSS en (indien nodig) JavaScript.

Direct naar:

Je design op maat uitgewerkt naar professionele code

De opmaak van websites bestaat uit HTML en CSS-code. De HTML-code zorgt daarbij voor het skelet, terwijl CSS voor de styling en daadwerkelijke aankleding zorgt. Deze code kan aangevuld worden met JavaScript, om data te verwerken, effecten toe te voegen en interactie te implementeren. Restyles heeft jarenlange ervaring met het coderen van designs met deze codetalen.

Van design naar HTML5 en CSS3

Bij het coderen maken we gebruik van de nieuwste versies van de code: HTML5 en CSS3. Met deze nieuwere versies kan ieder design naar een strakke website worden omgezet. De benodigde code schrijven wij handmatig, waardoor met ieder detail rekening kan worden gehouden.

Volledig responsive

Voor user interfaces en web designs is het belangrijk dat deze op allerlei verschillende toestellen werken. Wanneer een website zowel goed op smartphones, tablets, laptops als desktops werkt, wordt de website ‘responsive’ genoemd. Wij houden hier bij het coderen rekening mee en zorgen ervoor dat je design op ieder apparaat goed werkt.

HTML op basis van W3C standards

Sommige mensen kampen met beperkingen, zoals een verslechterd zicht. In dat geval kunnen screen readers gebruikt worden, of kan de website aangepast weergegeven worden (bijvoorbeeld met een groter lettertype). Om de website voor iedereen toegankelijk te maken coderen wij volgens wereldwijd geaccepteerde W3C standaarden. Daarmee wordt aan deze beperkingen tegemoet gekomen.

Ontwikkeling van user interfaces voor websites en apps

Restyles heeft veel ervaring met de ontwikkeling van maatwerk websites en web applicaties. Daarbij zijn we in alle facetten die daarbij komen kijken gespecialiseerd. Met deze kennis weten we dus ook precies hoe we de user interface voor jouw website of app op een goede en praktische manier kunnen coderen.

Geoptimaliseerde HTML voor Google

Voor websites en webshops kan het erg belangrijk zijn dat deze goed vindbaar worden in Google. Een goede HTML-structuur is daarvoor een belangrijke factor. Daarom leveren wij enkel voor Google geoptimaliseerde code aan, waarmee jij een boost in de ranking krijgt.

Waarom goede code zo belangrijk is

Al is je design nog zo mooi, zonder goed geschreven HTML en CSS code heb je er niets aan.

 • Essentieel om je design in websites of apps te implementeren
 • Draagt bij aan je vindbaarheid in Google
 • Maakt je website voor iedereen toegankelijk
 • Zorgt ervoor dat alle browsers je website of app ondersteunen
 • Laat je design op ieder apparaat goed werken

Onderdelen van
PSD naar HTML coderen

Met een team van designers, marketeers en developers heeft Restyles alle skills onder één dak om ieder ontwerp dat we aangeleverd krijgen naar HTML en CSS om te zetten.

Pixel perfect

Je design perfect naar code omgezet

Semantische HTML-structuur

Altijd de juiste tags gebruiken

Stijlen met CSS

Van kale code naar strak design

Responsive

Geschikt voor ieder ontwerp

Toegankelijk

Code die door iedereen te gebruiken is

Cross Browser Testing

Werkt op alle browsers

Zoekmachine vriendelijk

Geoptimaliseerd voor Google

Maatwerk code

Volledig op je design afgestemd

Partner die meedenkt

Advies over je design

PSD, InDesign, Illustrator, Adobe XD, het mag allemaal

Om je design naar code te laten omzetten is het niet per se nodig dat je het design in een PSD-bestand aanlevert. Voor ons gaat het er om dat wij het design duidelijk en compleet aangeleverd krijgen. De rest doen wij vervolgens! Je kunt voor het maken van designs dus ook goed werken in programma’s als Adobe InDesign, Illustrator of XD.

img

Hoe beleven klanten de samenwerking?

Vivamus maximus, risus sed facilisis pellentesque, orci velit hendrerit mi, quis volutpat lacus magna nec nulla. In eu elit id dolor ultricies volutpat vel nec ipsum. Donec at felis ornare, varius nibh vel, laoreet orci. Proin odio magna, tincidunt in accumsan sed.

Proin nec nulla molestie, pretium augue at, sodales sapien. Donec feugiat facilisis nisi, vel aliquet ligula mattis et. Vestibulum mattis eros risus, vitae tempor ex laoreet vitae.

Nunc auctor egestas ligula quis molestie. Morbi sit amet ex at diam accumsan rhoncus nec sit amet nunc. Morbi non mollis nisl. Phasellus malesuada massa augue!

Onze PSD naar HTML werkwijze

 1. Kennismaking & oriëntatie

  Eerst maken we natuurlijk kennis en bespreken we je design, en hoe wij deze naar bruikbare code kunnen omzetten.

 2. Advies over het design

  Voordat we gaan coderen nemen we het design eerst uitgebreid met je door en geven we waar nodig advies.

 3. Uitwerken van maatwerk code

  Daarna kunnen we echt aan de slag. Onze developers beginnen met het schrijven van alle code op maat.

 4. Oplevering en feedback

  Nadat de code aan je is opgeleverd krijg je natuurlijk nog ruimte om feedback te geven, die we zullen verwerken.

 5. Nazorg & optimalisatie

  Na wat feedback over en weer leveren we de bestanden kant-en-klaar aan je op. En ook daarna staan we gewoon voor je klaar als er kleinigheidjes moeten worden aangepast.

Veelgestelde vragen over het coderen van designs

Meer weten over hoe wij de stap van PSD naar HTML maken? Vind hier antwoorden op veelgestelde vragen!

Wat is front-end development?

Front-end ontwikkeling is het coderen van een user interface voor websites en web applicaties door middel van HTML, CSS en JavaScript. Het gaat dus om het ontwikkelen van de grafische interface waarmee mensen een website of app kunnen gebruiken.

Wordt het design responsive ontwikkeld?

Waar staat PSD voor?

Wat is HTML?

Wat is CSS?

Meer weten over het laten coderen van je design?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. We vertellen je namelijk graag meer over wat we voor je kunnen betekenen.

img

Blijf op de hoogte

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief is gratis en vrijblijvend. U kunt zich op ieder moment weer afmelden.