Terug naar overzicht

Laaddirect vergelijkt elektrische laadpalen en komt met een onafhankelijk advies.

Je hebt ze vast wel eens gezien: auto’s die op straat aan het opladen zijn via een elektrische laadpaal. Nu de wereld langzaam aan probeert te verduurzamen, lijken deze laadpalen als paddenstoelen uit de grond te schieten. Laaddirect is een jonge en snel groeiende start-up die deze laadpalen aanbiedt en voor je installeert.

Een start-up die snel groeit kan natuurlijk niet zonder professionele website. Daarom werd bij Restyles aangeklopt. Wij ontwierpen en ontwikkelden een moderne webshop op maat, inclusief een volledige vergelijkingsmodule met converterende funnel.

Opdrachtgever
Specialisaties in deze case
Bekijk de website

De vraag: een complete en op maat gemaakte webshop

Laaddirect was op zoek naar een partij die voor hen een complete webshop op maat kon bouwen. Daarbij moest de focus op zoveel mogelijk conversies liggen (want ja, daar is het uiteindelijk natuurlijk allemaal om te doen). Om de webshop te kunnen ontwikkelen was daarnaast ook nog het design zelf nodig. Ook moest er een complete configurator (een keuzehulp module) uitgedacht en ontwikkeld worden).

Al met al geen kleine opdracht dus. Hoewel een persoonlijke aanpak bij ons sowieso de standaard is, was dat voor dit project helemaal een vereiste om het tot een goed einde te brengen.

 

Hoe wij dit project tot een succes brachten

Een maatwerk webshop vraagt om een zorgvuldige aanpak. Die aanpak begon in dit geval bij het maken van concept tekeningen, die we volledig hebben uitgewerkt. Dit gaf de klant de kans om eerst feedback te geven op onze design plannen, voordat we met de ontwikkeling begonnen. Nadat alles akkoord was begonnen we direct met de uitwerking. Het design werd omgezet tot een volledig responsieve website.

Om zoveel mogelijk conversies met de webshop te behalen hebben we diverse marketingtactieken toegepast. Zo werd een gebruiksvriendelijke keuzehulp flow gebouwd, die het genereren van aanvragen bevordert. Ook zijn automatiseringen geïmplementeerd door middel van ActiveCampaign, een software die verschillende marketing processen automatiseert (zoals het versturen van e-mails). In combinatie met de uitgewerkte funnelstrategie kan de klant hiermee makkelijker processen binnen de customer journey automatiseren. Meer resultaat, minder moeite. Ideaal.

Om ook in de zoekmachines te scoren is de webshop verder technisch geoptimaliseerd, zijn er converterende landingspagina’s gemaakt en is zelfs een informatief e-book gemaakt. Om na de livegang snel de doelgroep te bereiken hebben we een complete Google Ads-campagne opgesteld.

Onze aanpak op een rijtje
 • Persoonlijke aanpak gedurende het hele traject;
 • Ingebouwde marketing automatiseringen;
 • Maatwerk modules;
 • Geoptimaliseerd voor de zoekmachines.

Restyles voegt veel enthousiasme toe aan hun werk en dat is terug te zien bij de opleveringen. Ook valt het op hoe persoonlijk betrokken ze zijn bij de klanten

Dylan van Vliet — Laaddirect.nl

Wat maakt de website van Laaddirect zo bijzonder?

 • Exclusief webdesign ontwerp;
 • Volledig geoptimaliseerd voor de zoekmachines;
 • Ondersteunt meerdere talen;
 • Toepassing van alle conversie-optimalisatie best practices;
 • Unieke vergelijkingsmodule;
 • Responsive ontwikkeling.

Het resultaat

Een schone website-code, extra geïmplementeerde automatiseringen, en een technisch sterke en gebruiksvriendelijke website. Dat is niet alleen prettig voor de bezoekers, maar ook voor Google. Daarom zagen we ook snel een groei qua posities in de zoekresultaten. Hoewel de webshop pas net nieuw is, ziet Laaddirect vanaf het begin af aan al een flinke stijging in de hoeveelheid organische bezoekers.

Klinkende cijfers in een half jaar tijd
 • Van concept tekening tot volledig ontwikkelde website in 8 maanden
 • Binnen 6 maanden met het zoekwoord ‘Laadpaal’ op positie 9 in Google
 • Converterende webshop: een stijging van +120% in conversies over een periode van 6 maanden
 • +120%

  Conversie stijging

 • +80%

  Meer organische sessies

 • Top 5

  Positie in Google

En dan (*tromgeroffel*) het uiteindelijke resultaat:

Je bent vast benieuwd wat we er uiteindelijk van gebakken hebben. Bezoek hier de website van Laaddirect en zie het voor jezelf.

www.laaddirect.nl

Ook een maatwerk website laten maken?

We laten ons graag uitdagen. Jeffrey bespreekt uw wensen en adviseert u graag. Bel naar 085 – 025 00 04 of stuur een bericht.

img

Blijf op de hoogte

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief is gratis en vrijblijvend. U kunt zich op ieder moment weer afmelden.