Strategie & design

Terug naar overzicht

Visueel aantrekkelijke media met digital design

Digital design is de grafische vormgeving voor online media. Het is misschien een cliché, maar binnen de digital marketing zeker waar: een afbeelding zegt meer dan 1000 woorden. Met digital design zorg je voor passende visuele ondersteuning, waardoor mensen niet enkel een lap tekst hoeven te lezen.

Restyles biedt digital design in allerlei vormen aan. Wij werken met ervaren en gespecialiseerde designers.

Direct naar:

Wat is digital design?

Met digital design wordt gedoeld op het ontwerpen van visuele dingen die voor online media gebruikt kunnen worden. Denk daarbij aan user interfaces voor websites of apps, banners die in display-advertenties gebruikt worden, infographics, of afbeeldingen voor in PDF’s.

Ontwerp van UI’s voor websites, webshops en apps

De UI (of user interface) is de gebruikersomgeving van een website of app. Deze dient niet alleen mooi te zijn, maar ook gebruiksvriendelijk. Onze designers ontwerpen UI’s die voor een optimale gebruikerservaring zorgen en volledig aan je huisstijl voldoen.

UX wireframes

Om user interfaces zo gebruiksvriendelijk als mogelijk te maken, ontwerpen wij ook UX wireframes. Hierbij wordt structureel in kaart gebracht welke content en opmaak een UI moet hebben om tegemoet te komen aan de wensen van de doelgroep. UX wireframes zijn een belangrijk onderdeel van het optimaliseren van de customer journey.

Google Ads banners

Heb je wel eens een website bezocht waar advertenties van een andere website of ander bedrijf te zien zijn? Dit zijn vaak grafische advertenties met ingebouwde animaties. Deze advertenties worden display ads genoemd en zijn via Google Ads te plaatsen. Restyles ontwerpt mooie Google Ads banners die direct de aandacht trekken.

Digitale magazines

In dit digitale tijdperk worden media steeds vaker ook online gepubliceerd. Naast papieren magazines zijn er nu dus ook digitale magazines. Dankzij digital design kunnen digitale magazines stukken aantrekkelijker gemaakt worden. Wij verzorgen dan de gehele grafische vormgeving van het magazine.

Grafische vormgeving voor verslagen en whitepapers

Whitepapers, verslagen en andere PDF’s die online toegankelijk zijn bevatten vaak veel tekst. Omdat het oog ook wat wil, is het verstandig om deze visueel leuk aan te kleden. Met digital design worden je PDF’s in je huisstijl gegoten en aangevuld met ondersteunende graphics.

Infographics

Zoek je een aantrekkelijke manier om veel informatie op een beknopte en pakkende manier weer te geven? Dan kan een infographic daar een uitstekende oplossing voor zijn. Dit is een informatieve afbeelding waarmee je informatie, data of kennis op een visuele manier kunt delen.

Waarom digital design zo belangrijk is

Digital is belangrijk om een sterke eerste indruk achter te laten. Met digital design zet je merkidentiteit, boodschap of informatie over in een pakkende visuele vormgeving.

 • Trekt beter de aandacht dan enkel tekst
 • Zorgt voor een goede eerste indruk
 • Helpt informatie makkelijk over te brengen
 • Met digital design ben je beter van je concurrenten te onderscheiden
 • Verhoogt de kans op conversies
 • Maakt websites, apps en content gebruiksvriendelijker

Onderdelen van digital design

Als full-service digitaal bureau bestaat Restyles uit een team van designers, marketeers en developers. Wij hebben alle diensten onder één dak om alles op het gebied van digital design aan te kunnen bieden.

Concepting

Ideeën tot in de puntjes uitwerken

UI design

Mooie en gebruiksvriendelijke user interfaces

UX wireframes en prototypes

Gebruiksvriendelijke designs voor websites en apps

Infographics

Informatie visueel weergeven

Toegankelijke PDF’s

Met pakkende visuele ondersteuning

Digital magazines

Aantrekkelijke layouts

Display banners

Pakkende advertenties op websites

Identity design

Je merkidentiteit visueel weergegeven

Sparringpartner

Creatievelingen die met je meedenken

Wij denken de concepten samen met je uit

Restyles werkt je ideeën niet alleen uit, wij denken ook met je mee om tot de beste ideeën te komen. Met jarenlange ervaring zijn we specialist in het bedenken met creatieve oplossingen voor allerlei verschillende online media. Met Restyles schakel je dus echt een full-service partner en digital designer in.

img

Hoe beleven klanten de samenwerking?

Restyles heeft voor ons een maatwerk webapplicatie ontwikkeld en onze wensen zijn hierin perfect uitgevoerd. Ook voor toekomstige aanpassingen staan ze netjes voor ons klaar.

Wij hadden bij Kymco een oplossing nodig voor onze garantie aanvragen. Maatwerk was hiervoor de oplossing en Restyles heeft dit voor ons succesvol gerealiseerd!

Restyles heeft voor ons een nieuwe website en webapplicatie verzorgt van A tot Z. Het team voegt veel enthousiasme toe aan hun werk en dat is terug te zien bij de opleveringen.

Onze digital design werkwijze

 1. Kennismaking & oriëntatie

  We willen eerst graag horen wie je bent, wat je doet en met welke ideeën je rond loopt.

 2. Conceptontwikkeling

  Je ideeën gaan we vervolgens concreet uitwerken tot concepten, die we vervolgens ter goedkeuring aan je voorleggen.

 3. Uitwerking van de concepten

  Tevreden? Dan gaan we aan de slag met de uitwerking en het maken dan de daadwerkelijke digital designs.

 4. Oplevering en nazorg

  Ook na de oplevering staan we nog gewoon klaar om feedback te verwerken en andere nazorg te bieden.

Veelgestelde vragen over digital design

Meer weten over digital design? Vind hier het antwoord op je vraag, of neem contact met ons op.

Wat is digital design?

Digital design is iedere vorm van grafische vormgeving voor digitale formats. Daarbij kun je denken aan ontwerpen voor websites of apps, maar ook banner advertenties, infographics, digital magazines of PDF’s.

Wat doet een digital designer?

Waarom is digital design belangrijk?

Wat wil jij laten designen?

Heb jij ergens een digital design voor nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

img

Blijf op de hoogte

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief is gratis en vrijblijvend. U kunt zich op ieder moment weer afmelden.