Strategie & design

Terug naar overzicht

Mooi en gebruiksvriendelijk ontwerp met UI/UX design

Wil jij een website, webshop of webapplicatie laten ontwikkelen en heb je daar een mooi design voor nodig? Een sterk en gebruiksvriendelijk design is een moneymaker. Het versterkt je merk, zorgt voor een goed gevoel en helpt bezoekers sneller te converteren.

De UI/UX-designers van Restyles zorgen voor een design dat de look & feel van jouw onderneming perfect overbrengt.

Direct naar:

Wat is UI en wat is UX design?

De termen UI en UX design lijken op elkaar, maar zijn niet hetzelfde. UI staat voor user interface, de grafische vormgeving van een website of app. UX staat voor user experience en doelt op de gebruikerservaring van een product (zoals een UI). UI/UX design gaat dus over het vormgeven van een website of app en deze zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken.

Ontwikkeling van wireframes, mockups en prototypes

Tijdens het ontwikkelen van een UI design maken onze UI-experts gebruik van wireframes, mockups en prototypes. Een wireframe is een soort van blueprint van het ontwerp en een mockup is een meer concrete en visuele uitwerking daarvan. Een prototype gaat weer een stapje verder en neemt ook de gebruikersinteractie mee. Dit is dus een soort van testversie van het design.

Mooie User Interfaces voor web apps, websites en webshops

Het liefst is een user interface niet alleen praktisch, maar ook gewoon mooi. Want first impressions last. Wij ontwikkelen daarom user interfaces op basis van je eigen huisstijl, zodat de website, webshop of app echt een verlengstuk van je bedrijf wordt.

Optimale gebruikerservaring dankzij UX design

Waar het uiteindelijk bij UX design om draait is het optimaliseren van de gebruikerservaring. Het gebruik van een website of app wordt daardoor eenvoudiger en zorgt dus voor minder vraagtekens bij klanten. En dat brengt een hogere klanttevredenheid en conversiepercentage met zich mee!

Toegankelijk voor iedereen

Sommige mensen kampen met beperkingen, waardoor ze een app of website met aangepaste instellingen bekijken, of via een screenreader bezoeken. Onze designers houden hier rekening mee en ontwerpen je website of app op een manier waardoor deze voor iedereen toegankelijk en bruikbaar is.

A/B-testing en andere conversie-optimalisaties

Een A/B-test is een test waarbij twee varianten met elkaar vergeleken worden. Hierdoor kunnen designs en aanpassingen getest worden, waarbij gekeken wordt welk ontwerp de beste gebruikerservaring oplevert. Restyles voert deze A/B-testen uit samen met andere conversie-optimalisaties, om zo de beste klantervaring neer te kunnen zetten.

UI design in jouw huisstijl

Om van je website of app echt jouw product te maken, ontwikkelen onze UI/UX designers het ontwerp volledig in je eigen huisstijl. Dat betekent dus dat jouw bedrijfskleuren, gebruikte typografie en andere stijlelementen allemaal in het ontwerp verwerkt worden.

Waarom goed UI/UX design zo belangrijk is

Om vandaag de dag succesvol te zijn met je website of app, is het belangrijk UI/UX design niet links te laten liggen.

 • Professionele uitstraling met een mooi en strak design
 • Zorgt voor een optimale gebruiksvriendelijkheid
 • Meer conversies en dus meer directe opbrengsten uit je website, webshop of app
 • Goed voor zoekmachine optimalisatie (SEO)
 • Verbetert de klanttevredenheid
 • Vergroot efficiëntie bij de klant

Onderdelen van
UI en user experience (UX) design

Bij Restyles werken we met een breed team aan specialisten. Daarmee hebben we alle kennis onder één dak om een design te ontwikkelen dat niet alleen mooi is, maar ook gebruiksvriendelijk en converterend.

Wireframes, mockups en prototypes

Mooi design in je eigen huisstijl

Copywriting

Want content is king

A/B-testing

Optimaliseren op basis van data

Mobile First

Zoals Google het wil

Customer journey mapping

De klantreis in kaart brengen

Duidelijke workflow

Design met een logische opbouw


Hoe beleven klanten de samenwerking?

Restyles heeft voor ons een maatwerk webapplicatie ontwikkeld en onze wensen zijn hierin perfect uitgevoerd. Ook voor toekomstige aanpassingen staan ze netjes voor ons klaar.

Wij hadden bij Kymco een oplossing nodig voor onze garantie aanvragen. Maatwerk was hiervoor de oplossing en Restyles heeft dit voor ons succesvol gerealiseerd!

Restyles heeft voor ons een nieuwe website en webapplicatie verzorgt van A tot Z. Het team voegt veel enthousiasme toe aan hun werk en dat is terug te zien bij de opleveringen.

Onze UI/UX design werkwijze

 1. Kennismaking & oriëntatie

  Voordat we met UI/UX design kunnen beginnen is het belangrijk dat we jou, je bedrijf en je doelgroep zo goed als mogelijk leren kennen.

 2. Start werkzaamheden

  Nadat de opdracht concreet is gemaakt gaan onze designers aan de slag met het ontwikkelen van het design. Daarbij wordt nauw samengewerkt met onze UX-experts.

 3. Maandelijkse optimalisatie

  De gebruikerservaring verbeteren gaat het beste op basis van data. Daarom voeren we regelmatig testen uit om deze data te verzamelen en vervolgens door te kunnen voeren.

 4. Tussentijds evaluatie gesprek

  We willen dat je altijd tevreden bent over onze werkzaamheden. Om je de ruimte te geven ons van feedback te voorzien, plannen we periodieke evaluaties in.

Veelgestelde vragen over UI/UX design

Meer weten over UI/UX design? Vind de antwoorden op je vragen hier, of vraag het ons zelf door contact op te nemen!

Wat is UI design?

UI design is het ontwikkelen van User Interface, het grafische ontwerp dat de gebruikersomgeving zal vormen. Een voorbeeld is het ontwerpen van een UI voor een website of app. Het doel van de UI designer is om een ontwerp te ontwikkelen dat niet alleen mooi is en binnen de huisstijl van een bedrijf of merk past. Ook dient dit ontwerp zo gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn.

Wat is UX design?

Wat is het verschil tussen UI en UX design?

Waarom is UX belangrijk?

Een mooi en gebruiksvriendelijk ontwerp laten maken?

Dankzij jarenlange ervaring zorgen onze designers met hun designs voor de perfecte look & feel. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op.

Ook interessant voor jou

img

Blijf op de hoogte

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief is gratis en vrijblijvend. U kunt zich op ieder moment weer afmelden.