Terug naar overzicht

Maatwerk webapplicatie voor Plus Supermarkten om lokale producten mee te bestellen

Verse en lokale producten kopen, het heeft zo zijn charme. Zo dacht Plus Supermarkten ook. Deze supermarktketen wil zijn supermarkten de optie geven om zelf lokale producten bij verschillende leveranciers in te kopen. Aan Restyles werd gevraagd om daar een bestelsysteem voor te ontwerpen, om dat wat makkelijker te maken. Wij hebben daarop een handige web app gebouwd, die door verschillende Plus supermarkten gebruikt wordt.

Opdrachtgever
Specialisaties in deze case
Bekijk de website

De vraag van de klant

De ontwikkeling van een dergelijke app bestaat uit diverse onderdelen. Allereerst moet er een design voor zowel de mobiele als de desktop versie komen. Daarbij is een sterke UI/UX belangrijk, om de app zo gebruiksvriendelijk te maken. Dit design moet daarna op maat gemaakt worden.

Ook het achterliggende systeem (de back-end) moet ontwikkeld worden. Daarbij is ons ook gevraagd om een maatwerk koppeling met verschillende leveranciers te maken, en een systeem voor automatische mail updates te bouwen.

Onze aanpak tot succes

Bij de ontwikkeling van een app beginnen we altijd met het uitwerken van concepttekeningen. Dit geeft de klant een goede indruk van onze ideeën en biedt daarnaast nog veel ruimte om snel en makkelijk feedback te verwerken. Het idee voor de app wordt daarmee direct al wat concreter gemaakt, wat veel houvast geeft tijdens de rest van de ontwikkeling.

Nadat de concepttekeningen goed waren gekeurd zijn onze developers aan de slag gegaan met de uitwerking. Het front-end team heeft de user interface ontwikkeld en daarmee rekening gehouden met de weergave op verschillende devices (zoals mobile en desktop). Het back-end team is aan de slag gegaan met het systeem achter de app, inclusief maatwerk koppelingen.

De puntjes zijn aan het einde op de i gezet door onze UI/UX-specialisten. Dankzij hun waardevolle inzichten hebben we de gebruiksvriendelijkheid van de app nog een stukje verder omhoog kunnen krikken.

Onze aanpak, samengevat:
 • Volledige uitwerking van concepttekeningen;
 • Maatwerk front-end en back-end ontwikkeling;
 • UI/UX-optimalisaties ter verbetering van de gebruiksvriendelijkheid.

Onze wensen zijn perfect uitgevoerd. Het hele proces van idee tot werkelijkheid is helder verlopen en het eindresultaat mag er zijn!

Erwin Goënga — Plus Supermarkten

Wat maakt deze web app zo bijzonder?

 • Exclusief ontwerp op maat;
 • Gebruiksvriendelijk dankzij een sterke UI/UX;
 • Maatwerk front-end en back-end ontwikkeling;
 • Maatwerk koppelingen met diverse leveranciers;
 • Automatische mail updates;
 • Responsive design voor mobile, tablet en desktop.

Het resultaat

De uiteindelijke app die we opgeleverd hebben is erg gebruiksvriendelijk geworden. Dankzij de glasheldere user interface, in combinatie met sterk UX-design, is bestellen bij leveranciers een fluitje van een cent. De app kan daarbij op ieder device gebruikt worden, want de UI schaalt dankzij de responsive ontwikkeling altijd mee met het scherm. Met de app kunnen diverse Plus Supermarkten efficiënter werken, en op een eenvoudige manier bij lokale leveranciers bestellen.

Klinkende cijfers waar we trots op zijn
 • Van concept tekening tot maatwerk webapplicatie in 8 weken
 • Tijdswinst dankzij een efficiënte afhandeling van garantieverleningen en claims
 • +90%

  Conversie stijging

 • +25%

  Meer organische sessies

 • Top 10

  Positie in Google

Bekijk het resultaat

Benieuwd hoe wij het ervan af hebben gebracht? Bekijk dan direct het resultaat via de button hieronder!

Plus Hooijschuur

Ook een web app op maat laten maken?

Met een maatwerk webapplicatie maak jij bedrijfsprocessen een stuk eenvoudiger. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op en ga vrijblijvend met ons in gesprek!

img

Blijf op de hoogte

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief is gratis en vrijblijvend. U kunt zich op ieder moment weer afmelden.