Terug naar overzicht

Makkelijk tijden en afstanden van vluchten berekenen met een app

Webapplicaties zijn er in allerlei maten. Dergelijke software die in een browseromgeving gebruikt kan worden, is geschikt voor bedrijven groot en klein. Zo werden wij door een piloot benaderd met de vraag of we een app konden maken waarmee tijden en afstanden van vluchten eenvoudig berekend kan worden. Handig als je veel vlieguren moet maken. De app is op basis van een nauwe samenwerking ontwikkeld, waarbij de klant zelf ook het initiatief nam om ideeën over de werking en vormgeving aan te dragen.

Opdrachtgever
Specialisaties in deze case
Bekijk de website

De vraag van de klant

Voor de app, die we de LogCalc Flight Calculator noemen, was een huisstijl en responsive design nodig. Aan ons de taak om een gebruiksvriendelijk ontwerp met een passende uitstraling te maken. Om dit ontwerp naar een werkende app om te zetten was maatwerk front-end ontwikkeling nodig. Daarbij was het belangrijk om dit volledig responsive te doen, zodat de app op zowel smartphones, tablets als desktop te gebruiken is.

Onze aanpak tot succes

In beginsel is onze werkwijze tijdens dit project onze gebruikelijke manier van aanpakken geweest. Een persoonlijk intakegesprek, het maken van volledig uitgewerkte concepttekeningen, feedback verwerking en de uiteindelijke ontwikkeling van de app in het design en de huisstijl.

Het unieke aan deze case is de mate waarin we met de klant hebben samengewerkt. De klant heeft namelijk zelf ook veel initiatief getoond om mee te helpen bij het brainstormen over de te bouwen berekenmodule, en de vormgeving daarvan.

Dit heeft ons in staat gesteld een app te ontwikkelen die nauw aansluit op de wensen van de klant. De gebruiker kan eenvoudig zelf de relevante data in een entry invoegen, waarna de app de berekeningen maakt en de resultaten in een logboek opslaat.

Een nauwe en prettige samenwerking, samengevat:
 • Uitwerking concepttekeningen;
 • Gezamenlijke brainstormsessies met de klant over de uitwerking;
 • Maatwerk front-end ontwikkeling;

Van concept tot uitvoering perfect uitgevoerd. Wij werden tijdens het gehele project goed op de hoogte gehouden.

Evert — LogCalc

Wat maakt deze web app zo bijzonder?

 • Vormgeving op basis van onderlinge brainstorm sessies;
 • Responsive ontwikkeling, zowel op smartphones als tablets en desktops te gebruiken;
 • Efficiënt tijden en afstanden voor vluchten berekenen;
 • Gebruiksvriendelijke user intarface;
 • Maatwerk berekenmodule.

Het resultaat

Dankzij veel onderling overleg heeft de huisstijl en de app precies de juiste uitstraling gekregen. Dankzij inzichten van onze UI/UX-experts is de app zeer gebruiksvriendelijk geworden, en heeft deze een eenvoudige en duidelijke user interface. Ook onze front-end developers hebben hun werk goed gedaan: de app schaalt altijd mee met het gebruikte device en is dus volledig responsive.

De LogCalc Flight Calculator app:
 • Gebruiksvriendelijke user interface met de juiste uitstraling;
 • Bruikbaar op desktop, tablet en mobile.
 • Maatwerk berekenmodule;
 • +75%

  Conversie stijging

 • +55%

  Meer organische sessies

 • Top 8

  Positie in Google

Bekijk het resultaat

Na veel onderling brainstormen en sparren over de vormgeving zijn we tot het volgende resultaat gekomen. Bekijk deze via de button hieronder!

#

Ook efficiënter werken met een web app?

We onderzoeken graag voor je hoe een webapplicatie jou het leven makkelijker kan maken. Neem contact met ons op om vrijblijvend over de mogelijkheden te sparren.

img

Blijf op de hoogte

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief is gratis en vrijblijvend. U kunt zich op ieder moment weer afmelden.