Strategie & design

Terug naar overzicht

Herkenbaar worden dankzij identity design

Wat hebben Nike, McDonalds, Coca Cola en Apple met elkaar gemeen? Juist, ze hebben een herkenbare identiteit die je er direct uit pikt. Om als merk of bedrijf te groeien heb je een logo en goed ontwikkelde visuele identiteit nodig. Want wie het als ondernemer serieus wil aanpakken, kan echt niet zonder.

Restyles ontwikkelt logo’s en visuele identiteiten voor bedrijven van allerlei formaten.

Direct naar:

Ervaren designers voor merken en bedrijven

Al meer dan tien jaar is Restyles de specialist waar veel bedrijven bij aankloppen voor de ontwikkeling van een identity design. Dit is de visuele uiting van je merk of onderneming en zorgt voor herkenning bij je doelgroep. Je visuele identiteit bepaalt voor een groot deel de look en feel van een merk of bedrijf. Deze kun je namelijk voor je huisstijl gebruiken en in al je reclame-uitingen en marketing terug laten komen.

Look & feel bepalen

Ieder bedrijf en merk wil iets uitstralen naar de doelgroep. Zowel de tone of voice in teksten als visuele uitingen zijn hiervoor erg bepalend. Met identity design wordt dus voor een groot gedeelte de look en feel van je communicatie-uitingen bepaald.

Logo design

Een logo is een woord- of beeldmerk dat een visuele uiting van een organisatie of merk is. Dankzij een logo kun je als bedrijf of merk snel herkend worden. Wij ontwerpen professionele logo’s die precies laten zien waar jouw onderneming voor staat.

Huisstijl ontwerp

Bij sommige kleuren maak je direct de associatie met een bedrijf of merk. Dat komt omdat die kleur in de huisstijl is opgenomen. Dit is de visuele stijl waarmee alle communicatie uitingen gepresenteerd worden.

Copywriting en tone of voice

Identity design gaat over de gehele identiteit van een bedrijf of merk. Daar komt naast de visuele elementen ook tekst bij kijken. Wij denken met je mee over de ideale tone of voice voor jouw onderneming, zodat je doelgroep op de juiste manier wordt aangesproken.

Merkstrategie

Identity design is ook een belangrijk onderdeel van een sterke merkstrategie. Wil jij met je merk net zo groot worden als Nike of Apple? De groei van je merk begint met een visuele identiteit.

Webdesign en ontwikkeling

Een website is een visitekaartje. Wij ontwerpen én ontwikkelen websites voor bedrijven die online graag optimaal vertegenwoordigd willen zijn. Uiteraard geheel in jouw gloednieuwe huisstijl.

Waarom identity design zo belangrijk is

Met identity design en je eigen logo en huisstijl maak je jouw bedrijf of merk uniek. Het laat je marketing en branding vele malen effectiever zijn en is zowel voor offline als online marketing te gebruiken.

 • Zorgt voor een professionele uitstraling
 • Maakt je bedrijf of merk herkenbaar
 • Zorgt voor structuur en houvast bij je branding en communicatie-uitingen
 • Een visuele identiteit onderscheidt je van je concurrenten
 • Laat zien waar je voor staat
 • Versterkt de klantbeleving

Onderdelen van identity design

Als full-service online bureau heeft Restyles alle diensten onder één dak om een volwaardige visuele identiteit te ontwerpen. Ons team bestaat onder meer uit designers, UI/UX-specialisten, copywriters, digitale strategen en developers.

Logo

Overal herkenbaar zijn

Kleuren

Essentieel voor je visuele identiteit

Typografie

Tekst op een consequente manier gestyled

Stijlelementen

Je huisstijl mooi aankleden

Copywriting

Je doelgroep aanspreken met overtuigende teksten

Brand book

Alle guidelines vastgelegd

Email design

Strakke templates voor je e-mails

Business cards

Altijd een goede indruk achterlaten

Websiteontwikkeling

Ook online een visitekaartje hebben

Uitgebreide rapportages en evaluaties

Voor Restyles is identity design en het ontwikkelen van visuele identiteiten al meer dan tien jaar dagelijkse kost. En de ervaring heeft ons geleerd dat onderlinge communicatie erg belangrijk is. Wanneer wij voor jou aan de slag gaan, ontvang je dus regelmatig uitgebreide rapportages en updates van onze werkzaamheden. Ook plannen we evaluaties in, waarin jij ons van feedback kunt voorzien.

img

Hoe beleven klanten de samenwerking?

Restyles heeft voor ons een maatwerk webapplicatie ontwikkeld en onze wensen zijn hierin perfect uitgevoerd. Ook voor toekomstige aanpassingen staan ze netjes voor ons klaar.

Wij hadden bij Kymco een oplossing nodig voor onze garantie aanvragen. Maatwerk was hiervoor de oplossing en Restyles heeft dit voor ons succesvol gerealiseerd!

Restyles heeft voor ons een nieuwe website en webapplicatie verzorgt van A tot Z. Het team voegt veel enthousiasme toe aan hun werk en dat is terug te zien bij de opleveringen.

Onze identity design werkwijze

 1. Kennismaking & oriëntatie

  We beginnen met een kennismaking en oriëntatie van jouw waarden, missie en visie.

 2. Analyse van jouw merk- of bedrijfsidentiteit

  Aan de hand van diepgaandere analyses werken we de concepten van jouw identiteit vervolgens verder uit.

 3. Uitwerking volledige identity design

  Vervolgens wordt jouw identiteit volledig uitgewerkt tot een professioneel logo en bijpassende visuele stijl, die jouw huisstijl zal vormen.

 4. Tussentijds evaluatie gesprek

  Uiteraard gebeurt alles in overleg en evalueren we regelmatig. Wij willen dat alles bij jou volledig naar wens is.

Veelgestelde vragen over identity design

Meer weten over identity design? Vind het antwoord op je vraag tussen deze veelgestelde vragen, of neem contact op voor meer informatie.

Wat is identity design?

Identity design is het ontwerpen van een visuele identiteit voor een bedrijf of merk. Deze visuele identiteit bevat onder meer het logo en de huisstijl, die in presentaties en reclame-uitingen gebruikt wordt. De visuele identiteit bepaalt voor een groot gedeelte de look en feel, uitstraling en merkbeleving.

Waar bestaat identity design uit?

Heb ik identity design nodig voor mijn bedrijf of merk?

Hoe wordt een identity design ontwikkeld?

Ook een herkenbare identity design laten ontwikkelen?

Wil je graag een professioneel ontwikkelde visuele identiteit voor je merk of bedrijf hebben? Wij leggen je graag uit hoe wij jouw identiteit in een logo en huisstijl kunnen gieten.

Ook interessant voor jou

img

Blijf op de hoogte

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief is gratis en vrijblijvend. U kunt zich op ieder moment weer afmelden.