• Creatief en enthousiast team
 • Unieke strategieën
 • Top service en persoonlijk contact
 • Scherpe en betaalbare prijzen
mobile_photo
19 jul.

Wat is Facebook Live en hoe kunt u dat inzetten voor meer likes?

Facebook Live werd in augustus 2015 gelanceerd en begint inmiddels door te dringen tot de Nederlandse ondernemerswereld. Het waren in eerste instantie vooral celebrities die een diepere connectie wisten te maken met hun volgers, inmiddels ontdekken ook bedrijven de grote kracht van Facebook marketing via dit Live-platform.

Facebook marketing via Facebook Live is vernieuwend en ontzettend effectief.

Facebook marketing dankzij Facebook Live

Facebook marketing via Facebook Live is vernieuwend en ontzettend effectief. Wilt u meer likes op Facebook? Dan vormt dit een uitstekende keuze. Facebook Live biedt de mogelijkheid om live video te streamen en op die manier een breed publiek te bedienen. Het Live-logo alleen al zorgt er op dit moment voor dat Facebook daar extra aandacht aan schenkt in de tijdlijn. Het is een nieuwe functie die het sociale netwerk graag in de kijker zet. Een Facebook Live video bereikt gemakkelijk duizenden kijkers, mede dankzij de promotie die Facebook verzorgt op de tijdlijnen van gebruikers.

Handige Facebook Live tips

Facebook Live maakt het mogelijk het organisch gebruik te vergroten. Kijkers kunnen zich abonneren op de uitzendingen, waardoor zij meldingen ontvangen op het moment dat u een nieuwe stream start. Facebook geeft hiermee antwoord op Meerkat en Periscope. 

Het is verstandig om de Facebook Live stream een passende titel mee te geven en goed bij te houden wie er kijken. Hun naam en locatie zijn zichtbaar, interessante informatie voor marketeers. Het is mogelijk om op voorhand aan te geven voor wie de uitzending bedoeld is en of er naast ‘Vrienden’ ook anderen mogen aanhaken. Bovendien is het mogelijk om de post te boosten en eventueel een passende CTA toe te voegen aan de Facebook Live uitzending.

Trek met de titel de aandacht en benadruk tijdens de video dat gebruikers zich kunnen abonneren op de uitzending. Na de uitzending is het mogelijk om een thumbnail te kiezen voor de video en kunt u met tags aangeven wat er in de  video te zien is. Maak bij voorkeur gebruik van een goede microfoon om de audio op te nemen en zorg voor een statief om voor een stabiele uitzending te zorgen. Deze Facebook Live tips helpen u zoveel mogelijk nieuwe likes te verzamelen.

Advies over Social Media Marketing

Gebruik maken van Facebook Live, benieuwd naar wat het precies is of hoe het past binnen een bredere Facebook marketingstrategie? We helpen u graag meer likes op Facebook te verzamelen, zodat u het bereik eenvoudig kunt uitbreiden.

We komen graag persoonlijk bij u langs voor een adviesgesprek. We bekijken uw huidige activiteiten op Facebook en andere sociale media. Aan de hand van uw doelstellingen kunnen we Facebook Live voor u inzetten, u wijzen op de andere Facebook marketing mogelijkheden of Social Media Marketing in het algemeen. Neem contact op voor meer informatie, we maken graag een afspraak of vertellen u vrijblijvend meer over de mogelijkheden.

 

Vond u dit een interessant artikel?
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image

Met succes geleverd voor:

 • praefero
 • nissan
 • merkur
 • docter-online

Hebben wij u kunnen overtuigen of heeft u een vraag?

Bel +31 (0 ) 8502 50004 voor meer advies. Of klik op 1 van de contactknoppen hieronder.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Tips, aanbiedingen en het laatste nieuws.

 • Restyles - Full-service internetbureau en reclamebureau
 • Restyles - Full-service internetbureau en reclamebureau
Restyles - Full-service internetbureau en reclamebureau
Restyles - Full-service internetbureau en reclamebureau
Restyles - Full-service internetbureau en reclamebureau
Restyles - Full-service internetbureau en reclamebureau
Restyles - Full-service internetbureau en reclamebureau

Warning: Unknown: open(/tmp/restyles.nl/sess_pieflgcea574fqs23o4g7d2c04, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp/restyles.nl) in Unknown on line 0