Artikel door:

Teun van Kruijsbergen

Online marketeer

Teun

Conversie is de actie die iemand uitvoert nadat hij of zij met jouw bedrijf of merk in aanraking is gekomen. Het is het moment waarop een website bezoeker zich omzet in een klant. Dit kan bijvoorbeeld door een product te kopen, zich te abonneren op een nieuwsbrief of contact op te nemen met de verkoper. De exacte actie die als conversie wordt beschouwd. verschilt per website en onderneming.

Inhoudsopgave:

Conversie meten

Het is belangrijk om te weten hoeveel conversies je website genereert, omdat dit inzicht geeft in hoe effectief je marketinginspanningen zijn. Daarnaast kun je aan de hand van conversiegegevens bepalen welke verbeteringen je kunt aanbrengen om het conversiepercentage te verhogen, en zo meer omzet te genereren.

Er zijn verschillende manieren om conversie te meten. Een van de meest gebruikte methoden is het gebruik van web analyse tools, zoals bijvoorbeeld Google Analytics. Hiermee kun je bijvoorbeeld zien hoeveel mensen je website bezoeken en hoeveel daarvan daadwerkelijk iets kopen. Het conversiepercentage is het aantal conversies gedeeld door het totaal aantal website bezoekers.

Hoe kun je conversie verhogen?

Er zijn verschillende manieren om het conversiepercentage te verhogen. Afhankelijk van het type website is de ene manier effectiever dan de andere. We zetten enkele veel gebruikte manieren om de conversie te verhogen voor je op een rijtje.

Gebruiksvriendelijkheid

Het is belangrijk dat je website gebruiksvriendelijk is, zodat bezoekers snel en eenvoudig kunnen vinden wat ze zoeken. Hierbij speelt ook de laadtijd van je website een belangrijke rol. Als een website te langzaam laadt, zullen bezoekers snel afhaken.

Duidelijke calls to action (CTA’s)

Plaats op je website duidelijke calls to action, zoals “Koop nu” of “Abonneer je hier”. Hierdoor weet de bezoeker precies wat hij of zij moet doen om tot conversie over te gaan.

Vertrouwen

Zorg ervoor dat bezoekers vertrouwen hebben in je bedrijf of merk. Dit kun je bereiken door transparant te zijn over je producten en diensten en door positieve recensies te tonen.

Persoonlijke aanpak

Maak gebruik van personalisatie om bezoekers een meer persoonlijke aanpak te bieden. Hierdoor voelen ze zich meer verbonden met je bedrijf of merk.

Aanbiedingen

Biedt bezoekers aanbiedingen of kortingen aan om hen over de streep te trekken. Hierdoor zijn ze sneller geneigd om tot conversie over te gaan.

Mobiele gebruiksvriendelijkheid

Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone om online te shoppen. Zorg er daarom voor dat je website ook op mobiele apparaten goed werkt en eenvoudig te gebruiken is.

Evaluatie van bestaande verkoopkanalen

Bekijk regelmatig hoe je bestaande verkoopkanalen presteren en waar eventuele verbeterpunten liggen. Hierdoor kun je gericht verbeteringen aanbrengen en het conversiepercentage verhogen.

A/B-testen

Door middel van A/B-testen kun je verschillende versies van je website of advertenties uitproberen en bekijken welke versie het beste werkt. Hierdoor kun je gericht verbeteringen aanbrengen en het conversiepercentage verhogen.

Conclusie

Conversie is een belangrijk aspect in online marketing en geeft inzicht in de effectiviteit van je marketinginspanningen. Het verhogen van het conversiepercentage is een continu proces waarbij verschillende factoren een rol spelen. Door gericht te werken aan het verbeteren van deze factoren, kun je het conversiepercentage verhogen en daarmee meer omzet behalen met je website of webshop. Zeker bij grotere websites en webshop kan het lastig zijn om alle benodigde data te verzamelen en te analyseren. Restyles helpt je graag bij de conversie optimalisatie van jouw website of webshop. Neem vrijblijvend contact op via mail of telefoon en we staan graag voor je klaar!

Blijf op de hoogte

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief is gratis en vrijblijvend. U kunt zich op ieder moment weer afmelden.

Wellicht vind je dit ook interessant

img

Blijf op de hoogte

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief is gratis en vrijblijvend. U kunt zich op ieder moment weer afmelden.