Terug naar overzicht

Hoe krijg je meer bezoekers op je website?

Artikel door:

Teun van Kruijsbergen

Online marketeer

Teun

Bezoekers op je website zijn cruciaal voor het succes van je website en onderneming. Er zijn veel verschillende manieren waarop bezoekers jouw website kunnen bereiken. Denk bijvoorbeeld aan direct verkeer, waarbij de bezoekers op een website komen doordat ze zelf de URL hebben ingetypt. Maar ook organisch verkeer (via een zoekmachine) en doorverwezen bezoekers (via een link op een andere website) zijn veel voorkomende manieren waarop een website wordt bereikt.

Maar een website krijgt niet zomaar automatisch bezoekers. Gelukkig zijn er diverse manieren waarop je meer bezoekers op je website kunt krijgen. In deze blog benoemen we een aantal van deze manieren, inclusief de voor- en nadelen.

Inhoudsopgave:

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie is een van de meest effectieve manieren om meer bezoekers op je website te krijgen. SEO is het optimaliseren van je website en de inhoud daarvan voor zoekmachines, zodat ze je website hoger in de zoekresultaten plaatsen.

Hierbij kun je onder andere denken aan het gebruik van relevante zoekwoorden, het optimaliseren van de meta-omschrijvingen en titels, en het creëren van kwalitatieve inhoud die de zoekopdrachten van gebruikers goed beantwoordt.

Restyles biedt SEO-pakketten aan en helpt op maandelijkse basis een hoop bedrijven met de optimalisatie voor Google. Ben je benieuwd naar deze pakketten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Voordelen van SEO

 • SEO is een goede manier om op de lange termijn meer bezoekers op je website te krijgen
 • SEO helpt je om de inhoud en structuur van je website te optimaliseren, wat kan bijdragen aan een betere gebruikerservaring en hogere conversieratio’s

 

Nadelen van SEO

 • SEO is een continu proces en vereist veel tijd en moeite
 • SEO is geen garantie op hogere zoekresultaten, doordat zoekmachines steeds veranderende algoritmen gebruiken en je deels ook afhankelijk bent van de concurrenten

Content marketing

Content marketing is een andere manier om meer bezoekers op je website te krijgen. Content marketing bestaat uit het creëren en delen van waardevolle inhoud, zoals blogposts, infographics, videos en whitepapers. Met als doel om te informeren en betrokkenheid te creëren bij je doelgroep. Door deze inhoud op de juiste plaatsen te delen en te promoten, kun je de zichtbaarheid van je merk vergroten en nieuwe bezoekers aantrekken.

Voordelen van content marketing

 • Contentmarketing helpt je om waardevolle inhoud te creëren en te delen met je doelgroep, wat kan bijdragen aan een betere merkbeleving en loyaliteit
 • Contentmarketing biedt de mogelijkheid om je expertise en kennis te tonen, wat kan helpen bij het opbouwen van vertrouwen en autoriteit bij je doelgroep

Nadelen van content marketing

 • Het creëren van hoogwaardige inhoud kan tijdrovend en kostbaar zijn
 • Er is geen garantie dat de inhoud viraal gaat of de verwachte resultaten oplevert

Social media

Social media is een krachtig marketing platform om bezoekers naar je website te trekken. Bij social media marketing maak je gebruik van social media kanalen, zoals Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn, om te communiceren met je doelgroep en je merk te promoten.

Door het publiceren van kwalitatieve inhoud en het deelnemen aan relevante conversaties, kun je de zichtbaarheid van je merk vergroten en nieuwe bezoekers naar je website sturen.

Wil je social media inzetten voor jouw bedrijf? Restyles biedt verschillende pakketten aan. Mail of bel ons even en wij sturen het zo snel mogelijk toe!

 

Voordelen van social media marketing

 • Social media is een kosteneffectieve manier om je merk te promoten en meer bezoekers op je website te krijgen
 • Social media is een platform met een groot bereik, waardoor je potentieel veel nieuwe bezoekers kunt bereiken

Nadelen van social media marketing

 • De aandacht van gebruikers op social media is beperkt, wat het soms moeilijk maakt om op te vallen tussen de vele andere berichten en updates
 • Het vergt veel moeite om een betrokken community op te bouwen en te onderhouden

E-mail marketing

Ook e-mail marketing is een goede manier om meer bezoekers op je website te krijgen. Email marketing bestaat uit het versturen van gerichte e-mails naar je doelgroep om hen te informeren over nieuwe producten, aanbiedingen en andere relevante updates.

Door het versturen van gepersonaliseerde e-mails die specifiek zijn afgestemd op de interesses van je doelgroep, kun je hen verleiden om je website te bezoeken en de betrokkenheid te vergroten.

Voordelen van email marketing

 • Email marketing biedt een directe en persoonlijke manier om met je doelgroep te communiceren
 • Email marketing biedt de mogelijkheid om gerichte aanbiedingen en call-to-actions te sturen, wat kan bijdragen aan een hogere conversieratio

Nadelen van email marketing

 • Het opbouwen van een grote en relevante mail-lijst kan tijdrovend zijn
 • Sommige gebruikers kunnen de overvloed aan mails als irritant ervaren, waardoor ze je mails gaan negeren of zelfs zichzelf uitschrijven van je mailing

Adverteren

Adverteren is een directe manier om bezoekers op je website te trekken. Bij adverteren creëer je gerichte online advertentiecampagnes op platformen zoals Google Ads en Facebook Ads, om je doelgroep te bereiken en hen naar je website te leiden.

Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het uitvoeren van display advertising, zoekwoord gebaseerde advertising en social media advertising. Door het gebruik van gerichte targeting, zoals demografie, locatie en interesses, kun je ervoor zorgen dat je advertenties worden weergegeven aan de juiste doelgroep en daardoor meer bezoekers naar je website halen.

Tenslotte heeft Restyles ook voor het adverteren in Google en op social media een aantal pakketten beschikbaar. Daarmee kunnen we je geheel ontzorgen op het gebied van adverteren op social media en in Google. Ook deze pakketten kunnen we je geheel vrijblijvend toesturen.

Voordelen van adverteren

 • Het is een kosteneffectieve manier om gericht verkeer naar je website te trekken, door middel van targeting op basis van demografie, locatie en interesses
 • Display advertising biedt de mogelijkheid om je merk en boodschap op een visueel aantrekkelijke manier te presenteren aan je doelgroep

Nadelen van adverteren

 • Er is een risico op overspoeld te worden door andere advertenties, waardoor je boodschap minder effectief overkomt
 • Het vergt veel inspanning om creatieve en effectieve (display) advertising-campagnes te ontwikkelen

Ben je benieuwd naar hoe jij meer bezoekers op je website kunt krijgen en welke van de genoemde manieren voor jou kunnen werken? We denken graag met je mee!

Blijf op de hoogte

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief is gratis en vrijblijvend. U kunt zich op ieder moment weer afmelden.

Wellicht vind je dit ook interessant

img

Blijf op de hoogte

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief is gratis en vrijblijvend. U kunt zich op ieder moment weer afmelden.