Terug naar overzicht

Naamsbekendheid vergroten doe je met onze 14 tips!

Artikel door:

Teun van Kruijsbergen

Online marketeer

Teun

De naamsbekendheid vergroten van je bedrijf is van cruciaal belang voor het aantrekken van nieuwe klanten. Gelukkig zijn er veel manieren om effectief aan je naamsbekendheid te werken. Naast de meer traditionele manieren, zijn er tevens veel online mogelijkheden om aan je naamsbekendheid te werken.

In dit artikel delen wij 14 tips om zowel offline, als online de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten.

Inhoudsopgave:

Offline tips voor het vergroten van de naamsbekendheid van je bedrijf:

Het vergroten van je naamsbekendheid kan natuurlijk nog op de ‘ouderwetse’ manier. Veel bedrijven starten op deze manier. Daarom beginnen we bij de offline tips!

Netwerken en evenementen bijwonen:

Maak van de gelegenheid gebruik om te netwerken en je bedrijf te promoten bij evenementen, bijeenkomsten en beurzen. Zo kom je in contact met potentiële klanten en vergroot je de naamsbekendheid van je bedrijf.

Netwerken op evenementen en bijeenkomsten is een geweldige manier om nieuwe connecties te maken en tegelijkertijd je bedrijf te promoten. Probeer altijd een praatje te maken met mensen en wees bereid om te luisteren naar wat zij te zeggen hebben. Hierdoor kun je een waardevolle connectie maken en de naamsbekendheid van je bedrijf vergroten.

Extra tip: Organiseer zelf evenementen en bijeenkomsten waarbij je doelgroep aanwezig is. Hiermee toon je leiderschap in je vakgebied en creëer je mogelijkheden om je bedrijf te promoten.

Gebruik traditionele marketingmiddelen:

Traditionele marketingmiddelen zoals flyers, brochures en visitekaartjes zijn nog steeds effectief in het vergroten van de naamsbekendheid van je bedrijf. Denk hierbij ook aan bedrukte T-shirts, petten, tassen of stickers. Zorg ervoor dat de materialen die je maakt professioneel en duidelijk zijn, met de belangrijkste informatie over je bedrijf en contactgegevens. 

Extra tip: Geef wegwerpproducten als pennen of keycords met je bedrijfslogo weg op beurzen, conferenties of evenementen. Dit geeft potentiële klanten een tastbare herinnering aan jouw bedrijf.

Mond-tot-mondreclame:

De kracht van mond-tot-mondreclame moet niet worden onderschat. Tevreden klanten zullen je bedrijf aanbevelen bij anderen en zo je naamsbekendheid vergroten. Zorg er daarom voor dat je altijd professioneel en betrouwbaar bent, en dat je goede service levert.

Extra tip: Stimuleer klanten om jouw bedrijf aan te raden bij relaties door een cadeautje of een commissie aan te bieden bij het aandragen van een nieuwe klant.

5. Sponsor lokale evenementen:

Sponsoring van lokale evenementen kan een positieve impact hebben op de naamsbekendheid van je bedrijf. Je kunt het publiek bereiken dat geïnteresseerd is in de activiteit waarin je investeert en op die manier vertrouwen opbouwen. Bovendien kun je de sponsoring gebruiken om je bedrijf te promoten door bijvoorbeeld banners te plaatsen, of producten uit te delen. Dit kan een goede manier zijn om in contact te komen met potentiële klanten en om je naam te associëren met positieve gebeurtenissen.

Extra tip: Overweeg om een partner te worden van lokale non-profitorganisaties of goede doelen. Dit kan leiden tot een betere zichtbaarheid en geloofwaardigheid van jouw merk.

Sponsor lokale sportteams

Door lokale sportteams te sponsoren, kun je zichtbaarheid creëren voor je bedrijf en tegelijkertijd iets terug doen voor de lokale gemeenschap. Zo kun je bijvoorbeeld je bedrijfslogo op de shirts van het lokale voetbalteam laten drukken.

Word lid van een brancheorganisatie:

Word lid van een brancheorganisatie of een lokale ondernemersvereniging. Hiermee vergroot je niet alleen je netwerk, maar kun je ook deelnemen aan gezamenlijke evenementen en marketingactiviteiten die bijdragen aan je naamsbekendheid.

Schrijf artikelen en columns:

Schrijf artikelen en columns voor lokale of branche gerelateerde kranten en tijdschriften. Hierdoor kun je jezelf en je bedrijf promoten en tegelijkertijd autoriteit en geloofwaardigheid opbouwen.

Online tips voor het vergroten van de naamsbekendheid van je bedrijf:

Social media marketing:

Door actief te zijn op social media kanalen zoals Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn kun je op een laagdrempelige manier je bedrijfsnaam promoten en betrokkenheid creëren bij je doelgroep.

Plaats regelmatig relevante content, zoals relevant nieuws en tips voor jouw doelgroep. Door actief te reageren op vragen en opmerkingen van volgers creëer je een band met je volgers.

Extra tip: Ga de samenwerking aan met influencers en micro-influencers die relevant zijn voor jouw branche. Dit kan de naamsbekendheid van jouw merk vergroten bij de doelgroep. Zorg er wel voor dat de influencer past bij jouw doelgroep en bedrijf en dat de content relevant is voor jouw product of dienst.

SEO:

Een goede positie in zoekmachines zoals Google kan leiden tot meer verkeer naar je website en daarmee een grotere naamsbekendheid. Optimaliseer je website voor zoekmachines om ervoor te zorgen dat je bedrijf goed zichtbaar is in de zoekresultaten.

Extra tip: Dit kan bijvoorbeeld door je website te optimaliseren op technisch vlak, maar ook door het plaatsen van goede content. Tenslotte is het raadzaam om backlinks naar je website te realiseren.

Online advertenties

Online advertenties zoals Google AdWords en sociale media advertenties zijn een snelle en effectieve manier om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten. Het voordeel is dat je kunt adverteren aan specifieke doelgroepen die relevant zijn voor jouw product of dienst.

Webinars

Het organiseren van een webinar is een effectieve manier om nieuwe klanten aan te trekken en bestaande klanten te betrekken. Een webinar kan variëren van een introductie van een nieuw product tot een informatieve sessie over jouw vakgebied. Het voordeel van een webinar is dat het toegankelijk is voor een groot publiek en je een persoonlijke connectie kunt maken met de deelnemers.

Gastbloggen

Schrijf artikelen en blogposts voor andere websites en blogs binnen jouw branche. Dit kan leiden tot meer exposure voor je bedrijf en een groter bereik. Zorg ervoor dat je bijdrage waardevol en relevant is voor de doelgroep van de website waarop je publiceert.

Zoals je ziet zijn er veel manieren om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten. We raden aan om enkele mogelijkheden uit te kiezen die het beste bij jezelf en je bedrijf passen. Focus je eerst op enkele mogelijkheden, en kies er eventueel later voor om dit uit te breiden. Veel succes!

Blijf op de hoogte

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief is gratis en vrijblijvend. U kunt zich op ieder moment weer afmelden.

Wellicht vind je dit ook interessant

img

Blijf op de hoogte

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief is gratis en vrijblijvend. U kunt zich op ieder moment weer afmelden.