Terug naar overzicht

Een betaalbare professionele website?

Artikel door:

Teun van Kruijsbergen

Online marketeer

Teun

Online succesvol zijn als bedrijf begint bij het hebben van een professionele website. Want zonder een goede fundament heb je niks om op te bouwen. Een goede website is niet alleen een visitekaartje voor je bedrijf. Het versterkt ook je merk en is de plek waar klanten online aanvragen kunnen doen of bestellingen plaatsen. Wij van Restyles ontwikkelen een betaalbare professionele website en dus passend voor elk budget die we kant-en-klaar aanleveren. Onze websites hebben een professionele uitstraling en zijn zeer gebruiksvriendelijk. Wat je budget ook is, wij zorgen voor een meer dan geschikte oplossing.

Inhoudsopgave:

Stap 1: Persoonlijke intake gesprek

Een persoonlijke intake gesprek is een belangrijke stap om een goede website te maken. Het doel van dit gesprek is om de wensen, behoeften en doelen van het bedrijf te achterhalen, en om een vertrouwensband op te bouwen.

Graag geven wij een voorbeeld van 1 van onze intake gesprekken hoe je een korte tekst kunt schrijven over een persoonlijke intake gesprek voor het maken van een betaalbare professionele website:


Intake Laaddirect:
Wij hebben met Restyles een intake gesprek gehad met Noël, de eigenaar van Laaddirect die een nieuwe website wil laten maken. Hij vertelde me dat hun al een bestaande website hebben, maar dat hij niet tevreden is met het ontwerp, de functionaliteit en de vindbaarheid. Hij wil graag een moderne, gebruiksvriendelijke en aantrekkelijke website die zijn klanten laat zien wat hun te bieden heeft op het gebied van Laadpalen en alles wat daarbij komt kijken.

We hebben samen gekeken naar zijn huidige website en besproken wat hij wil verbeteren. Hij liet ons ook een aantal voorbeelden zien van websites die hij mooi en inspirerend vindt. We hebben hem gevraagd naar zijn doelgroep, zijn concurrenten, zijn unieke verkooppunten en zijn budget. Ook hebben wij hem geïnformeerd naar zijn wensen voor de inhoud, de structuur, de kleuren, de stijl en de functies van de nieuwe website.

Noël was erg open en enthousiast over zijn ideeën. Hij gaf ons veel nuttige informatie en feedback. Hij stond open voor ons advies en was bereid om samen te werken.

Het intake gesprek was erg prettig en productief en wij hebben een goed beeld gekregen van wat ze precies willen en nodig hebben.

Dit is een goed voorbeeld van een intake gesprek voor het maken van een website.

Het belangrijkste is dat je de volgende elementen in je tekst opneemt:
 • Een korte introductie van de klant en zijn wens voor een nieuwe website
 • Een samenvatting van de belangrijkste punten die je hebt besproken tijdens het gesprek
 • Een beschrijving van je indruk van de klant en zijn reactie op je suggesties
 • Een afsluiting waarin je aangeeft wat de volgende stappen zijn en dat je enthousiast bent over het project

Stap 2: Brainstorm en concepting

We houden ervan om lekker te brainstormen over de ideeën die we voor jouw bedrijf krijgen. De creatieve koppen binnen ons team worden bij elkaar geraapt en bedenken een ontwerp die jouw mondhoeken omhoog doen krullen.

Tijdens het brainstormen hebben we dan ook vaak een lange lijst met ideeën, waarvan sommige beter zijn dan de andere. Na de brainstorm fase gaan we dan ook door naar de concepting fase, waarbij we de beste ideeën selecteerde en verder uitwerken. We maken een mindmap om zo op een visuele manier zichtbaar te maken waar we aan denken. In deze mindmap groeperen we de ideeën in categorieën, zoals inhoud, vormgeving, functionaliteit en stijl en geven we prioriteit aan de belangrijkste elementen en elimineerde de overbodige of onrealistische ideeën.

Het brainstorm en concepting proces is dan ook erg leuk en leerzaam. We krijgen hierdoor dus veel nieuwe ideeën en creëren een sterk concept voor een nieuwe betaalbare professionele website.

Het belangrijkste wat je in deze brainstorm en concepting fase helder wilt hebben zijn:
 • Een korte introductie van je doel en je motivatie voor een nieuwe website
 • Een beschrijving van je brainstormen en concepting methoden en bronnen van inspiratie
 • Een uitleg van je concept en hoe het aansluit bij je doelgroep en je doel
 • Een afsluiting waarin je je tevredenheid en enthousiasme over je concept uitdrukt

Stap 3: Uitwerken van UX/UI design

UI/UX design gaat over het vormgeven van een website of app en deze zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken. Een ontwerp dient niet alleen mooi te zijn, maar ook intuïtief en gebruiksvriendelijk. Daarom helpen onze UX en UI-experts een handje bij de uitwerking.

Tijdens het ontwikkelen van een UI design maken onze UI-experts gebruik van wireframes, mockups en prototypes. Het liefst is een user interface niet alleen praktisch, maar ook gewoon mooi. Want first impressions last. Wij ontwikkelen daarom user interfaces op basis van je eigen huisstijl, zodat de website, webshop of app echt een verlengstuk van je bedrijf wordt.

Om van je website of app echt jouw product te maken, ontwikkelen onze UI/UX designers het ontwerp volledig in je eigen huisstijl. Dat betekent dus dat jouw bedrijfskleuren, gebruikte typografie en andere stijlelementen allemaal in het ontwerp verwerkt worden.

Stap 4: Technische ontwikkeling

Nu de lijnen zijn uitgezet gaan onze developers aan de slag met de ontwikkeling van je betaalbare professionele maatwerk website. Je website begint nu echt vorm te krijgen!

Maar wat zijn de voordelen van een maatwerk website?
 • Website in je eigen huisstijl: volledige vrijheid in design en functionaliteit
 • Mogelijkheid om modules toe te voegen die zaken automatiseren, waardoor jij tijd bespaart
 • Optimale gebruikerservaring
 • Geen beperkingen in functionaliteit
 • Altijd de mogelijkheid om je website aan te passen

Stap 5: Nazorg en optimalisatie

Na wat feedback over en weer leveren we de website kant-en-klaar aan je op. En ook daarna staan we gewoon voor je klaar als er kleinigheidjes moeten worden aangepast!

Benieuwd geraakt na het lezen van deze blog?

Wij adviseren je graag in een GRATIS adviesgesprek om te zien wat wij voor jou kunnen betekenen bij het realiseren van een nieuwe website.

Blijf op de hoogte

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief is gratis en vrijblijvend. U kunt zich op ieder moment weer afmelden.

Wellicht vind je dit ook interessant

img

Blijf op de hoogte

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief is gratis en vrijblijvend. U kunt zich op ieder moment weer afmelden.