• Creatief en enthousiast team
 • Unieke strategieën
 • Top service en persoonlijk contact
 • Scherpe en betaalbare prijzen
mobile_photo
14 mrt.

3 belangrijke voordelen van een responsive website

Responsive websites vormen de doorontwikkeling van de mobiele website. Een responsive webdesign past zich aan het scherm van de gebruiker aan, zodat gepresenteerde informatie op de juiste wijze overkomt en het niet meer uitmaakt welk apparaat bezoekers gebruiken. Bezoekt de doelgroep uw website vanaf computers, tablets en smartphones? Een responsive website helpt u hoger in Google te komen en biedt daarnaast nog 2 belangrijke andere voordelen. We zetten ze voor u op een rij.

 

Slechts één website om bij te houden

Responsive websites hebben slechts één Content Management Systeem (CMS), één systeem om de websites voor de computer, tablet en mobiele telefoon bij te houden. Sterker nog, er is sprake van slechts één website die op alle verschillende apparaten uitstekend uit de verf komt. U heeft niet langer een aparte mobiele website bij te houden en daarnaast een website voor computers te onderhouden.

Past u teksten aan op een responsive website of kiest u voor een andere menu-structuur? Responsive websites tonen de wijzigingen op alle apparaten, de presentatie van de website als geheel wordt automatisch afgestemd op het type apparaat dat de bezoeker gebruikt. Gaat het om een groot scherm op een computer? Dan wordt alle informatie netjes naast elkaar getoond, terwijl dit bij gebruik van een smartphone netjes onder elkaar staat. Afhankelijk van de houding van de tablet (rechtop of liggend) wordt de informatie zoals op een smartphone of een computer getoond.

 

Duurzame website

Het tweede voordeel van responsive websites richt zich op de duurzaamheid van uw investering. Een responsive website gaat langer mee, omdat de presentatie zich aanpast aan het scherm dat de gebruiker voor zich heeft. Worden smartphones ineens een stuk groter, groeien de tablets of gaan we gebruik maken van kleinere schermen op laptops? Geen probleem, het scherm past zich daar automatisch op aan. U weet op die manier zeker dat responsive websites duurzame investeringen in de toekomst vormen. U kunt daar jaren gebruik van maken, u hoeft niet langer iedere 2 - 3 jaar een volledig nieuwe website te laten ontwikkelen.

 

Hoger in Google met een responsive website

Het belangrijkste voordeel? Google waardeert responsive websites. Met een responsive website komt u hoger in Google. Het is sinds begin 2016 nog meer van belang dat u een goede mobiele website aanbiedt aan mobiele gebruikers. Responsive websites helpen u eenvoudig aan die voorwaarde te voldoen, waardoor u een voorsprong neemt ten opzichte van andere websites die geen gebruik maken van een responsive design. Google waardeert u met een hogere positie binnen de zoekresultaten, zodat u meer bezoekers kunt trekken en uw website een meer belangrijk kanaal wordt.

Direct een responsive website laten ontwikkelen of benieuwd naar de mogelijkheden binnen uw huidige huisstijl? Neem contact op voor meer informatie, we vertellen u graag meer.

Vond u dit een interessant artikel?
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image

Met succes geleverd voor:

 • praefero
 • nissan
 • merkur
 • docter-online

Hebben wij u kunnen overtuigen of heeft u een vraag?

Bel +31 (0 ) 8502 50004 voor meer advies. Of klik op 1 van de contactknoppen hieronder.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Tips, aanbiedingen en het laatste nieuws.

 • Restyles - Full-service internetbureau en reclamebureau
 • Restyles - Full-service internetbureau en reclamebureau
Restyles - Full-service internetbureau en reclamebureau
Restyles - Full-service internetbureau en reclamebureau
Restyles - Full-service internetbureau en reclamebureau
Restyles - Full-service internetbureau en reclamebureau
Restyles - Full-service internetbureau en reclamebureau

Warning: Unknown: open(/tmp/restyles.nl/sess_r1jnvuin9no2srq95njjb6r8a1, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp/restyles.nl) in Unknown on line 0