Terug naar overzicht

Wat is online marketing? Alles wat je moet weten over online marketing

Artikel door:

Teun van Kruijsbergen

Online marketeer

Teun

Online marketing, ook wel internet marketing genoemd, is een vorm van marketing die gebruik maakt van het internet om producten of diensten te promoten. Je kunt online marketing inzetten voor verschillende doeleinden, zoals het genereren van leads, het verhogen van de naamsbekendheid van je bedrijf of het verkopen van producten en diensten.

Inhoudsopgave

Voor wie is online marketing geschikt?

Online marketing is geschikt voor alle bedrijven, of je nu een specifieke doelgroep of een breed publiek wilt bereiken. Het is een effectieve manier om nieuwe klanten te werven en je bestaande klantenkring te vergroten. Daarnaast is online marketing een relatief goedkope manier van marketing, waardoor het voor veel bedrijven toegankelijk is.

Voordelen van online marketing:
  • Je kunt een breed publiek bereiken
  • Je kunt gericht adverteren
  • Je kunt eenvoudig meten wat je campagnes opleveren
  • Online marketing is relatief goedkoop

Het is een effectieve manier om nieuwe klanten te werven en je bestaande klantenkring te vergroten.

Verschillende vormen van online marketing

Er zijn verschillende vormen van online marketing die je kunt inzetten. Iedere kanaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Welke vorm je kiest, hangt af van je doelstellingen en je budget.

Voorbeelden van verschillende online marketingkanalen zijn SEO, SEA, social media marketing, content marketing, e-mailmarketing, affiliate marketing en display marketing.

Een goede online marketing strategie maakt gebruik van verschillende kanalen. Zo kun je je bereik vergroten en je kansen op succes vergroten.

SEO

SEO, ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd, is een vorm van online marketing die zich richt op het verbeteren van de ranking van een website in de zoekresultaten van zoekmachines, zoals Google. SEO is een long term strategie waarmee je ervoor kunt zorgen dat je website hoger in de zoekresultaten komt te staan. Wanneer je website hoger in de zoekresultaten staat, is de kans groter dat je website bezoekers krijgt vanuit de zoekmachines.

SEA

SEA, ook wel zoekmachine adverteren genoemd, is een vorm van online marketing waarbij je advertenties plaatst in de zoekresultaten van zoekmachines, zoals Google. SEA is een effectieve manier om snel hoog in de zoekresultaten te komen. SEA is echter wel een kostbare vorm van online marketing, omdat je ervoor moet betalen per klik op je advertentie.

Social media marketing

Bij Social media marketing, het woord zegt het eigenlijk al, maak je gebruik van social media kanalen zoals Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn om je producten of diensten te promoten. Social media marketing kan je inzetten voor verschillende doeleinden, zoals het genereren van leads of het verhogen van de naamsbekendheid van je bedrijf.

Content marketing

Bij content marketing draait alles om het creëren van relevante en waardevolle content voor je doelgroep. Content marketing is een effectieve manier om je doelgroep te informeren over je producten of diensten en om je bedrijf te positioneren als een expert op jouw gebied.

E-mail marketing

Met e-mail marketing kun je je bestaande klanten informeren over je nieuwste producten of diensten, maar je kunt e-mail marketing ook inzetten voor het genereren van nieuwe leads. E-mail marketing is een relatief goedkope manier van online marketing, waardoor het voor veel bedrijven toegankelijk is.

Welke online marketing kanalen zijn geschikt voor mijn onderneming?

Afhankelijk van het type onderneming en de doelgroep, kunnen meerdere vormen van online marketing worden ingezet. Het marketingbudget en de marketingdoelen spelen hierbij ook een belangrijke rol. We bespreken graag jouw situatie om samen te kijken naar de beste invulling van online marketing voor jouw onderneming.

Blijf op de hoogte

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief is gratis en vrijblijvend. U kunt zich op ieder moment weer afmelden.

Wellicht vind je dit ook interessant

img

Blijf op de hoogte

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief is gratis en vrijblijvend. U kunt zich op ieder moment weer afmelden.