Terug naar overzicht

Webapplicatie op maat voor Kymco voor de afhandeling van garantieclaims

Kymco is een fabrikant van motorfietsen, scooters en quads. Met meer dan 100 dealers in Nederland mag Kymco best wel een grote jongen genoemd worden. Kymco Nederland was op zoek naar een partij om een maatwerk webapplicatie te ontwikkelen, waarmee het verlengen van de garantietermijn voor klanten verlengd kon worden. Daar heeft het bedrijf namelijk wat voorwaarden aan verbonden. Restyles heeft de webapplicatie voor Kymco op maat ontwikkeld.

Opdrachtgever
Specialisaties in deze case
Bekijk de website

Maak het jezelf makkelijk: laat een webapplicatie ontwikkelen

Wie bij een Kymco dealer zo’n voertuig heeft aangeschaft, had eerder altijd recht op twee jaar garantie. Kymco wilde deze termijn echter graag van twee naar drie jaar verlengen. Om als klant voor die verlenging in aanmerking te komen moet er wel ieder jaar onderhoud worden gedaan bij een door Kymco erkende dealer. Om het hele systeem rondom de verlening (inclusief de registratie van onderhoudsbeurten) te kunnen automatiseren, was het laten ontwikkelen van een webapplicatie een passende oplossing.

Hoe wij dit project tot een succes brachten

Voor de ontwikkeling van de maatwerk webapplicatie hebben we zowel het design als de ontwikkeling van de gehele applicatie, zowel voor desktop als mobiel, voor onze rekening genomen. Het systeem voor het registreren van onderhoudsbeurten is door ons samen met Kymco uitgedacht.

Bij het ontwikkelen van het design zijn eerst volledig uitgewerkte concept tekeningen gemaakt. Daarbij zijn zowel designs voor mobile als desktop ontwikkeld. Het design is vervolgens door onze developers volledig in de huisstijl (en uiteraard responsive) binnen WordPress geïmplementeerd. Daarbij werd ook de verzochte koppeling met de recruitment software gemaakt.

Om de webapplicatie tot een succes te brengen is door onze de gehele automatiseringsflow ten behoeve van het afhandelen van de garantieclaims tot in de puntjes uitgewerkt. Hierdoor hebben wij op een gestructureerde en efficiënte manier de webapplicatie kunnen ontwikkelen.

Onze aanpak op een rijtje
  • Persoonlijke aanpak gedurende het hele project;
  • Ingebouwde automatiseringen;
  • Maatwerk design;

Onze wensen zijn perfect uitgevoerd. Het hele proces van idee tot werkelijkheid is helder verlopen en het eindresultaat mag er zijn!

Sashja — Kymco

Wat maakt de maatwerk webapp van Kymco zo bijzonder?

  • Op maat gemaakt;
  • Volledig ingericht naar specifieke processen binnen Kymco Nederland;
  • Optimaal UX-design voor een efficiënte afhandeling van claims;
  • Responsive design, voor zowel mobiel als desktop;
  • Ingebouwde automatiseringen op basis van een door ons uitgewerkte automatiseringsflow;

Het resultaat

Extra garantie kunnen aanbieden is natuurlijk altijd mooi. Kymco kan daarmee wat extra’s aanbieden om klanten over de streep te trekken. Voorwaarde is wel dat de extra garantie goed verwerkt binnen de systemen van het bedrijf kan worden. Dankzij de webapplicatie was dat geen enkel probleem. Met de geïmplementeerde automatiseringen heeft Kymco Nederland namelijk veel tijd kunnen besparen en de aanvragen efficiënt kunnen verwerken. Ook heeft het bedrijf hierdoor altijd overzicht in gemaakte garantieclaims.

Klinkende cijfers waar we trots op zijn
  • Van concept tekening tot maatwerk webapplicatie in 14 weken
  • Tijdswinst dankzij een efficiënte afhandeling van garantieverleningen en claims
  • +80%

    Efficiëntie

  • +20%

    Meer overzicht

  • -70%

    Handmatige handelingen

Bekijk het resultaat

Ben je benieuwd hoe de app er is uit komen te zien? Bekijk deze dan met eigen ogen via de knop hieronder.

www.kymco.nl

Ook tijd winnen met handige automatiseringen?

Een webapplicatie kan een zeer efficiënt middel zijn voor je bedrijf om tijd te besparen. Ben je benieuwd welke bedrijfsprocessen jij zou kunnen automatiseren, en welke mogelijkheden een app biedt? Neem dan vrijblijvend contact op voor advies.

img

Blijf op de hoogte

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief is gratis en vrijblijvend. U kunt zich op ieder moment weer afmelden.